FRIGUL de acasă i-a făcut să rămână la Timișoara!

1241

Sute de studenți din Drobeta Turnu Severin care studiază la diverse Facultăți din Centrul Universitar Timișoara au ales să rămână și la sfârșit de săptămână în ambianța plăcută și la ”căldurica”, oferită de căminele din complexul stuidențesc. Asta, pentru că după cum se știe deja, acasă este frig. Autoritățile locale din municipiul Drobeta Turnu Severin, reședință de județ, se dovedesc neputincioase în a putea asigura căldura și apa caldă în oraș, elemente esențiale ale civilizației.

De obicei, vinerea studenții severineni din Timișoara plecau acasă și reveneau Duminică. Acum însă e mai bine la cămin sau în gazdă, unde atmosfera este mai plăcută, la propriu, așa că ce rost are să te mai pui pe drumuri. Cu mâncarea te mai descurci și aici sau primești pachet la autobuzul de ”Drobeta” care ajunge duminica seara la Timișoara.

În schimb, din cauza frigului din sălile de clasă, la Drobeta Turnu Severin durata orelor de curs s-a micşorat.Consiliul de Administrație al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin a decis să reducă orele de curs cu 10 minute şi pauza cu 5 minute, după ce, din cauza frigului, elevii unei clase de a XII-a au venit la școală cu pături.

În Colegiul Traian din Drobeta Turnu Severin învață elevi de la clasa a V-a și până la clasa a XII-a. Unitatea de învățământ are 36 de clase pe care nu le poate încălzi electric, întrucât nu are aviz de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest sens. Astfel că elevii și profesorii așteaptă, ca de altfel tot orașul, ca Primăria să repună în funcțiune Termocentrala de la Halânga.

Este interesant de văzut ce se va întâmpla cu spitalele din oraș, unde pacienții îngheață de frig sau, în loc de pijama stau cu paltoanele pe ei.

Sursa: gds.ro

LĂSAȚI UN MESAJ