FRESH – povestea celor mai noi creații ale lui Sorin Scurtulescu, la galeria Helios

95

„Fresh”. Acesta este titlul sub care se reunesc cele mai recente 19 creații ale artistului vizual timișorean Sorin Scurtulescu. Expoziția, curatoriată de Alen Jones, este găzduită de Galeria de Artă „Helios” a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timișoara până în 29 mai 2021.

„Lucrările mele pătrund într-o nouă zonă legată de experiment și cercetare a limbajului plastic care acum primează în fața subiectului, prin dispariția centrelor de interes vizual sau așezarea aparent aleatorie a acestora. Astfel că, prin noua abordare, anulez din imagini orice constrângere care ar putea reduce prospețimea și cinetismul vibrant.

Refugiul în grădină și contemplația în aer liber sunt parte din invizibilele secrete din care cauză viața pulsează și mai puternic în lucrările mele”. – spune Sorin Scurtulescu Expoziția „Fresh” este organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, Asociația Timișoara 2023 European Capital of Culture, Galleria 28 și Grupul Noima.

Programul de funcționare al Galeriei de Artă „HELIOS” (Piața Victoriei, nr. 6, Timișoara) este urmatorul:

– de luni până vineri între orele 10 și 18 și sâmbăta – între orele 10 și 20.

LĂSAȚI UN MESAJ