18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

FOTO – VIDEO | Iubitorii de jazz au servit o shaorma culturală cu de toate la Garnizoană

Deși marile concerte din Piața Libertății au reprezentat un spectacol pe cinste, adevăratul show s-a petrecut la Garnizoană, acolo unde pupilii Școlii de Vară de Jazz s-au întâlnit laolaltă cu poeți străini, dar și români și au făcut un jam session combinat cu poezie. O shaorma culturală cu de toate, cu note savuroase de rage, ’80 rock and roll, dar și soft blues.

Mica garnizoană, neîncăpătoare și portocalie, a devenit, preț de câteva ore catedrala emoțiilor spuse, iar poezia a devenit, religie. Tinere și tineri își exprimau sentimentele pe ritmuri de jaz, în funcție de versuri. Unele mai agitate, altele mai liniștite, melodice. Fiecare om avea povestea lui, iar cu fiecare poveste publicul rezona într-un mod deosebit. Mica garnizoană pare să fi devenit un spațiu sigur în care poeții și publicul se susțin reciproc trăindu-și arta și, mai ales, emoțiile. Ei au împărtășit momente din viață care i-au determinat să scrie poemele respective. Iată cum viața, muzica și oamenii faini, cu pasiuni comune, au reprezentat rețeta unei seri reușite petrecute la Garnizoană.

În ultima parte a serii, muzicienii și-au făcut de cap, cântând fiecare câte ceva și improvizând o anumită melodie. Aceștia au câtat și combinații de genuri, publicul a exclamat și a aplaudat, atmosfera fiind …de-a dreptul excepțională. Fiecare și-a făcut damblaua cu propria poezie scrisă din experiențe, frustrări și trăiri proprii, iar iar spectacolul de poezie a devenit teapie la comun, pe fundal de hip-hop, rock, sau dulce blues, cu ritmul ales în funcție de dorințele artiștiilor, în concordanță cu poemele lor.

Chiar și spre fârșitul serii publicul ar mai fi vrut, dar au obosit muzicienii și așa cei din garnizoană au fost nevoiți să „spargă petrecerea” și să mute jam session-ul în Reciproc.

Strada Fără Nume face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :