FOTO-VIDEO.Grămezi de gunoaie la tot pasul. Firmele de salubrizare dau în spate pentru a-și lua elan în întrecerea măturilor

284

Timișoara se află, de o bună perioadă de timp, în postura de a impresiona negativ pentru calitatea curățeniei. Mai multe evenimente au conlucrat și a rezultat starea ce acum se poate vedea. Străzi nemăturate de mult timp. Praf, gunoi stradal, crengi rupte, saci cu frunze putrezite – toate astea se pot întâlni la fiecare pas în oraș.

O rază de speranță începe să se întrevadă. Primăria a semnat recent un nou contract cu o firmă ce este specializată în curățenie. Totul este ca perioada de aclimatizare cu condițiile concrete timișorene să dureze cât mai puțin. Iar primele rezultate să se vadă cât mai repede. Cetățeanul obișnuit nu mai are răbdare. Primăvara ce se arată nu mai așteaptă ca și cetățeanul plătitor.

Grămezi de gunoaie se află la tot pasul. Deșeurile vegetale abundă. Măcar câteva acțiuni, chiar și punctuale, ar fi binevenite.

Un vârstnic ce a ieșit cu mătura în jurul blocului era foarte speriat și timid de parcă ar fi început cine știe ce grozăvie.

„ – De cine vă ascundeți?
– Mi-e frică să nu mă vadă cineva! Mai știi poate se supără cineva și mă amendează.
– Păi nu faceți nimic rău!
– Nu contează. Până le demonstrez că fac curat și nu altceva mă și potcovesc cu o amendă. Am mai văzut eu de astea”

Poate că firmele mari și specializate în salubrizare, acum, după o iarnă lungă, au luat o perioadă de pauză și odihnă. Sau se află în etapa acelor intreprinderi socialiste ce dădeau înapoi cu producția, dar pretextau că de fapt își iau avânt pentru viitoarele performanțe nemaivăzute.

Pentru binele cetățenilor sperăm că acei pași în spate pentru a lua elan să nu fie prea mulți și vara să ne prindă în aceeași situație.

LĂSAȚI UN MESAJ