Bătrâni ținuți în condiții inumane, într-un azil din Timiș. Update: Oamenii cazați în centrul de la Liebling au fost mutați

1359

Control de amploare făcut de inspectorii de la protecția consumatorului și de angajați de la inspecție socială, luni dimineața, la un azil de bătrâni din Liebling, județul Timiș. Oamenii bolnavi erau ținuți aici în condiții inumane și nu erau hrăniți corespunzător. Inspectorii s-au șocat de ceea ce au găsit în Casa Trandafirilor, locul unde își duceau bătrânețile 11 persoane.

Bătrânii dormeau pe paturi murdare, dispuneau de o singură toaletă, comună atât pentru bărbați, cât și pentru femei, și aceasta fiind mizerabilă la fel ca toate încăperile azilului.

Inspectorii au mai descoperit faptul că vesela de la bucătărie era spălată într-un lighean. Nu au lipsit din încăpere nici excrementele de rozătoare sau hrana expirată.

Astfel, autoritățile au decis imediat închiderea spațiului.

”Unitatea trebuie, bineînțeles, închisă, întrucât nu au în domeniul de activitate autorizații de funcționare. Am găsit excremente de soareci, lenjerii neigienizate, am găsit mâncare expirată și care nu ajunge celor 11 bătrâni care sunt cazați în acest azil. Toaletele sunt mizerabile, sunt neigienizate, farfuriile se spală la lighean. Nu am găsit în ziua de astăzi așa ceva pe raza județului Timiș”, a declarat Mihaela Ignat, comisarul șef al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Timiș .

Acum, autoritățile încearcă să le găsească locuri de cazare normale bătrânilor care se află acum în casa care numai azil nu se poate numi.

”Vom face toate demersuile necesare astfel încât cei 11 bătrâni să fie trimiși acolo unde le este locul, în condiții normale de igienă și sănătate”, au mai spus autoritățile.

Potrivit unui anunț online, cazarea în acest azil ar costa 1.700 de lei lunar.

 

 

Update: Bătrânii cazați în centrul de la Liebling au fost mutați. Din cei 11 vârstnici, 8 au fost preluați de echipaje ale pompierilor și ambulantei și duși la Spitalul Orășenesc din Deta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ