34.1 C
Timișoara
marți 16 iulie 2024

FOTO – VIDEO | Festivalul Înghețatei Bune, un eveniment dulce pentru o cauză nobilă

La Muzeul Satului Bănățean, s-au adunat cei mai de cu seamă negustori de înghețată, dar și timișoreni de toate vârstele care au căutat să se răcorească și să se îndulcească.  Fiindcă faptele bune merg mână în mână cu înghețata, iubitorii de dulce au ocazia să se alăture unei cauze nobile, prin sprijinirea copiilor care au crescut în abuz. 

Evenimentul este unul cartitabil. Festivalul este organizat de Asociația „Înima îți vorbește”, iar organizatorii și-au propus să strângă fonduri pentru terapii, dedicate educației și vindecării traumelor celor mici care nu au avut norocul de a crește într-o familie iubitoare.

„Ne-am dorit foarte mult să strângem fonduri pentru copiii iubibili din asociația noastră. Ne bucurăm că am putut să inițiem acest proiect. Cei care au dat curs invitației noastre sunt oameni cu inimă mare și suflet bun. Cred că este un festival al orașului nostru, care are o comunitate implicată, care și-a lăsat inima să vorbească și a hotărât să participe la festival”, este de părere Agela Drăghia, fondatoarea asociației „Inima îți vorbește”.

Cei care asistă la eveniment au avut parte și de concerte, de rock sau muzică de orgă, dar și spectacole de dans susținute de „Grupul Flores” din Timișoara. Cei mici și curioși au putut să asiste și la un spectacol, marca Magicianului Cătălin Pintea. De asemenea, pe scena de la Muzeul Satului au urcat și alți artiști, precum Ana Maria Pandele, Bella Luna, iar spre seară, atmosfera a fost întreținută de DJ Oz și Fabricio El Latino.

Copiii și-au trimis visele la cer

În cadrul evenimentului, cei mici au avut ocazia să-și trimită visele sus în înalt, în baloane cu heliu. Copii și-au scris dorințele pe bilețele, iar apoi le-au lăsat să se ridice.

De asemenea, cei care au luat parte la eveniment s-au bucurat și de activități educative și creative, în cadrul atelierelor de terapie prin artă. Cei mici au avut ocazia și să facă sport, în cadrul traseului sportiv sau s-au putut juca în toboganul gonflabil.

Timișorenii, alături de copiii lor, sunt așteptați și duminică, 30 iunie, să se bucure de înghețată, jocuri și muzică, dar și atelierele de creație. Mai multe detalii despre program, puteți afla accesând programul evenimentului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :