FOTO-VIDEO. Alei refăcute și gazon proaspăt! Oaza de verdeață ce va fi redată timișorenilor după o lungă așteptare

263

Promisiuni peste promisiuni în fiecare anotimp din partea Primăriei Timișoara în privința redeschiderii Parcului Central. Timp de două veri, timișorenii nu s-au putut bucura de o plimbare pe aleile de aici. Acum, autoritățile înaintează un nou termen: luna mai a anului 2019.

Edilul șef nu a putut să ne spună o dată exactă pentru deschiderea pacului modernizat, dar susține că vara aceasta, cu siguranță, timișorenii se vor putea bucura de o plimbare pe aleile nou reabilitate. Potrivit acestuia, toate aleile au fost refăcute, s-a plantat gazonul și urmează să fie sădite florile.

„În Parcul Central se face o mobilizare generală. Se lucrează la plantări de gazon și de arbori, dar și la conturarea stemei orașului. Iarna nu se va putea lucra. Inaugurarea se face la primăvară. Probabil la sfârșit de martie va fi efectiv predat parcul finalizat. Parcul Central va ieși superb”, declara Nicolae Robu în toamna trecută.

Constructorul promitea atunci că va finaliza lucrările înaintea iernii, dar munca a fost blocată mai multe luni după furtuna din 17 septembrie, anul trecut. Muncitorii au avut de furcă din pricina multitudinii de arbori care au fost doborâți atunci. De asemenea, în subteran au fost descoperite vestigii, iar descărcarea arheologică a ținut pe loc lucrările de reabilitare.

„Lucrările de modernizare a Parcului Central «Anton von Scudier» au demarat în data de 19.06.2017, sunt realizate în proporție de 80% și sunt finanțate din bugetul local”, ne-au transmis acum reprezentații Primăriei Timișoara.

Lucrările costă 6,5 milioane de lei fără TVA, iar termenul de finalizare, potrivit contractului, era luna ianuarie a anului 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ