34.1 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

FOTO | Cea mai celebră metodă de înșelătorie de care să vă feriți pe străzile din Timișoara

Asociația fictivă care cere bani pentru persoanele cu handicap lovește din nou! Polițiștii au prins alte persoane care caută să facă profit prin înșelătorie, profitând de timișorenilor inimoși. 

O tânără de 18 ani din Ilfov, a fost prinsă de polițiștii locali în timp ce cerșea bani pentru „Asociației regionale pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, o metodă de înșelătorie care este des întrebuințată de persoane din Ilfov.

Un alt bărbat a fost prins în Lipovei, în timp ce cerea bani de la trecători pentru un așa-zis nepot al său, ținând în mână o fotografie cu un copil, pentru a impresiona trecătorii. S-a întâmplat pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Aceștia au fost amendați.

Polițiștii locali fac apel la trecători să nu le mai ofere bani cerșetorilor, pentru că aceștia preferă să cerșească în loc să-și refacă viața. 

„Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel, pe lângă faptul că îi menținem în stradă, vin și din alte zone deoarece știu că aici există oameni care pot fi păcăliți de metodele lor de cerșit. Cei depistați nu doresc să se reintegreze, se întorc de fiecare data în stradă, deși centrul de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă”, este mesajul transmis de reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În afară de cei doi cerșetori menționați anterior, alți 50 au fost prinși de polițiști în ultimele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Încăierare ca-n filmele western în fața secției de Poliție din Jimbolia!

La secția de poliție din Jimbolia s-a declanșat un conflict spontan. Două familii de romi și-au împărțit pumni și picioare. Fiindcă gloatele furioase nu...

Măsuri de ordine și siguranță în acest sfârșit de săptămână

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță...

Anunţ public

Citește și :