Fost senator de Timiș influent – revenire în forță la butoane în fruntea unui partid important!

1097

Fost lider al PNL, retras de ceva vreme din prim-planul politicii din cauza problemelor sale cu justiția și rămas simplu membru al partidului, deși, la ultimele alegeri, avea un loc eligibil de senator pe lista PNL Timiș, Vasile Blaga, pare că ar vrea să revină pe scena politică.

După alegerea lui Ludovic Orban însă, cel supranumit „Buldogul” a revenit în Modrogan și are planuri mari. Și nu singur. O parte din foștii democrat-liberali au și ei vise de mărire.

Chiar și ca simplu membru de partid, Blaga a încercat să mai joace un rol în alegerea noului președinte al partidului. Au rezultat celebrele întâlniri de taină de la Ogrezeni, în care a căutat să propulseze un candidat cu șanse la șefia PNL. Refuzat la acea vreme de Ilie Bolojan, fără o altă soluție mai bună, Blaga s-a resemnat atunci cu replierea și angajarea în trena candidaturii lui Ludovic Orban, așa cum a procedat și un alt fost co-președinte, Alina Gorghiu.

În prezent însă, Vasile Blaga dă semne de reactivare. Cum nu mai poate ocupa vechiul său birou de lider de partid de la etaj din Modrogan 1, Blaga a preluat biroul de la parter pe care și-l amenajase Ilie Bolojan, pe vremea când era secretar general, susțin surse din conducerea PNL.

Blaga vrea un loc eligibil pe listele partidului la viitoarele alegeri europarlamentare. Și-l va primi, mai ales că susține că până atunci își va rezolva problemele în justiție, spun surse din conducerea liberală.

Orban și-a construit cu multe promisiuni sprijinul primit la Congresul care l-a propulsat în fruntea acestui partid. Inclusiv fluturând ca momeală funcția de eurodeputat. Conform surselor citate, cel puțin 15 liberali au primit această ofertă, în schimbul mobilizării propriilor filiale pentru candidatura lui Orban. Cu acest sprijin onorat, acum pentru Orban urmează să achite nota de plată.

1 COMENTARIU

  1. mai blaga lipsea ca la viitoarele alegeri pnl-ul sa obtina rezultate simai proaste .asa precum pntcd-ul a diparut de pe harta politica si pnl-ul va avea aceeasi soarta cu astfel de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ