Fost procuror DNA trimis în judecată pentru alcool la volan

266

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-a trimis în judecată pe procurorul Ciprian Dorobanțu, în prezent procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit jurnaliștilor de la Tele Europa Nova procurorul Dorobanțu se afla în trafic, în cartierul Frieidorf și, în urma unei șicanări în trafic, celălalt șofer ar fi apelat Serviciul Unic pentru apel de urgență 112. ”La data de 6 mai 2016, în jurul orei 15.00 – 15.20, inculpatul Dorobanţu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe străzi (drumuri publice) din municipiul Timişoara, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge” ne-a comunicat Aurel Mașcaș, procurorul general al Curții de Apel Oradea.

Dorobanțu este cunoscut în special pentru activitatea sa la DNA, Serviciul Teritorial Timișoara, unde a coordonat ancheta în cazul dosarului cu mafia cererealelor dar și cel cu finanțarea ilegală a clubului de fotbal Poli Timișoara. De altfel, nu puțini ziariști consemnează că, de la inculparea ”prolificului combinator” Ioan Cojocari în acest dosar I s-ar trage toate ponoasele. După acest eveniment Ciprian Dorobanțu a demisionat din DNA. Tot Tele Europa Nova spune că, după demisia acestuia, DNA Timișoara a fost nevoit să numească un alt procuror în dosarul ”Poli”.

De asemenea, au fost și jurnaliști precum Mălin Bot, care ar fi scris despre mai multe rezoluții de NUP, care ar fi fost date în dosarele mafiei imobiliare țigănești din Timișoara.
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DOROBANȚU CIPRIAN (procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curții de Apel Timişoara. Potrivit dispoziţiilor art.40 al. 1 lit. j din Legea nr. 317/2004 republicată şi art. 61/1 din Legea nr. 303/2004, un exemplar din rechizitoriu a fost înaintat şi Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, pentru a decide asupra suspendării din funcţia de procuror a inculpatului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” a mai spus procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mașcaș.

LĂSAȚI UN MESAJ