Fondatorul Caritas a primit ordin de evacuare din casă. Ioan Stoica a ajuns pe drumuri

147
Ioan Stoica, fondatorul escrocheriei Caritas, Ioan care a făcut sute de mii de victime la începutul anilor 90, a primit ordin de evacuare din locuință și a fost dat afară din garsoniera pe care o ocupa cu chirie, în orașul Brașov.

Fostul patron al escrocheriei Caritas, Ioan Stoica (foto) a ajuns pe drumuri. În urmă cu 30 de ani făcea miliarde de lei, păcălindu-i pe români, iar acum nu-și poate permite o garsonieră. Ioan Stoica, 76 de ani, a fost evacuat din garsoniera în care locuia cu chirie, în Brașov. Proprietarul l-a dat afară deoarece nu a mai plătit utilitățilepentru locuință de câțiva ani. Informația a fost prezentată de publicația Foaia transilvană.

Zilele trecute, fondatorul Caritas a fost dat afară casă cu Poliția, iar acum a ajuns să doarmă pe străzi. Ioan Stoica s-a retras la Brașov după falimentul Caritas de la Cluj și după ce și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea.

Ioan Stoica a lansat Caritasul în primăvara lui 1991, la Braşov, oraşul său natal. După numai câteva luni, el a mutat jocul piramidal la Cluj-Napoca, dat fiind că acolo numărul amatorilor era mult mai mare.

Vreme de câțiva ani, escrocheria a atras numeroși români dornici să scape de sărăcie. Cu atât mai mult cu cât situația economică era extrem de dificilă. Trecerea de la comunism la capitalism a produs numeroase probleme la nivel individual.

În total, jucătorii atrași de mirajul bogăției rapide au investit peste 1.200 miliarde de lei (aproape un miliard de dolari). Trebuie spus că acest joc a funcționat cu complicitatea autorităților de la vremea respectivă. De altfel, sume uriaşe uriașe de bani au ajuns la oameni politici, poliţişti, judecători procurori etc. Aceștia depuneau banii și își ridicau profiturile peste rând.

LĂSAȚI UN MESAJ