Florin Marin şi statutul de echipă mică şi fricoasă

1922

ACS Poli Timișoara a pierdut printre degete prima victorie din play-out, a făcut doar egal cu CFR Cluj, scor 2-2, după ce a încasat golurile în minutele de prelungire.

Timișoara a trecut de la extaz la agonie în primul duel de pe teren propriu din play-out, cel cu CFR Cluj. Violeții au făcut un meci foarte bun în compania celui mai solid adversar din grupă, au înscris două goluri însă nu au știut să își apere avantajul de pe tabelă și din teren. Clujenii au egalat la ultimele două faze, în minutele de prelungire, deși evoluau în 10 oameni din minutul 60.

Gazdele au deschis rapid scorul, în minutul 10 Elek a centrat de pe dreapta și Ovidiu Popescu a înscris cu un șut puternic din colțul careului mic la colțul lung. Dintr-o poziție asemănătoare Elek a fost blocat de Marc 12 minute mai târziu, în timp ce la poarta lui Strauss Clujul nu a creat aproape nimic. Dan Popescu și Scutaru au blocat în două situații șuturile periculoase ale atacanților.

Tot Elek a stat și la originea golului doi. A scos un penalty în minutul 42 după un duel cu Mureșan în careul mic. Zicu a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă pentru scorul pauzei, 2-0.

Aspectul partidei nu s-a schimbat nici în debutul părții secunde, Poli fiind echipa ce a stăpânit jocul. Ba mai mult echilibrul din teren s-a rupt în minutul 60 după ce Mureșan l-a oprit prin fault pe Hernandez și a văzut al doilea galben și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

Momentul controversat al confruntării s-a consumat la faza următoare. Zicu a marcat un gol foarte frumos cu o execuție din marginea careului peste Marc. Golul a fost validat inițial de centralul Cristi Balaj și anulat ulterior pe decizia asistentului. Nimeni nu avea să intuiască importanța acestui gol în economia partidei, fiind greu de crezut că CFR-ul are forța de a marca două goluri în inferioritate.

Presiuna oaspeților s-a făcut simțită în ultimele 15 minute. Mai întâi Strauss a ieșit din careu să respingă cu capul o minge periculoasă aruncată de clujeni. Bud și Petrucci și-au încercat apoi tirul dar fie ori nu au numerit spațiul porții ori au fost blocați.

CFR-ul a marcat primul gol în primul minut al prelungirilor cu ajutorul lui Strauss care a fost învins la colțul scurt cu un șut din unghi al lui Camora. Însă oaspeții au dat lovitura de grație la ultima fază, după o acțiune parcă trasă indigo. Petrucci a fost marcatorul golului egalizator: 2-2.

ACS Poli: Strauss – Belu, Scutaru (minutul 77 – Jenkins), Torres, D. Popescu – Melinte, Llorente – O. Popescu (minutul 79 – Pisas), Hernandez (minutul 85 – Doman), Zicu – Elek.

Cu acest punct ACS-ul adună 15 puncte în clasamentul din play-out înaintea vizitei la Craiova din 20 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.