Flavius Biea a intrat în Top 150 mondial

114

Câștigarea centurii mondiale WBA Continental l-a propulsat pe Flavius Biea în Top 150 mondial al categoriei supermijlocii. Pugilistul timișorean a primit sfaturi de la fostul campion Lucian Bute.

Patru ani a durat drumul la profesioniști până la prima centură pentru timișoreanul Flavius Biea. De sâmbătă noaptea el se poate mândri cu prima sa centură. Deocamdată nu încă una mondială sau europeană, însă e una care îi deschide drumul către culmile profesionismului. Boxerul în vârstă de 27 de ani a intrat în posesia centurii WBA Continental la categoria semimijlocie după victoria la puncte în fața ungurului Laszlo Toth.

”Câștigând centura WBA Continental mi-am confirmat că munca depusă de-a lungul anilor nu a fost în zadar”, a declarat Flavius Biea.

Rezultatul l-a propulsat pe pugilistul timișorean în premieră în Top 200 mondial. Mai exact, în această săptămână Biea este numărul 145 mondial cu 33 de puncte acumulate grație procentajului de 12 victorii din tot tot atâtea confruntări la profesioniști (6 KO). Topul este dominat de marele campion Manny Pacquiao, filipinezul în vârstă de 38 de ani.

”Mai are mult de lucru până la o centură mondială, dar a demonstrat că are mult potențial. A arătat că e pregătit pentru 12 reprize, sper ca în viitorul apropiat să se poată bate pentru o centură mult mai importantă”, l-a încurajat Lucian Bute.

LĂSAȚI UN MESAJ