Final perfect în sezonul de vis realizat de Timișoara Saracens

104

Timișoara Saracens și-a asigurat prezența în play-offul Challenge Cup după cel de-al treilea succes cu punct bonus din preliminarii, 35-14 cu Fiamme Oro Roma.

Rugbiștii timișoreni au încheiat perfect un sezon 2015 excepțional. O victorie care le asigură accesul în faza superioară a eurocupelor a încununat un an complet în care Saracens a câștigat tot ce se putea pe plan intern și internațional. La finalul unui an încărcat de meciuri, sarazinii s-au despărțit de proprii fani cu un succes în nota sezonului, victorie cu 35-14 în fața italienilor de la Fiamme Oro Roma în care ca de obicei au făcut spectacol. Au înscris 4 eseuri și conduceau deja cu 35-0 la jumătatea reprizei secunde.

Paula Kininikilau și căpitanul Vasile Rus au semnat eseurile primei reprize, iar Calafeteanu a reușit o transformare pentru scorul pauzei 12-0. La reluare scorul a luat proporții după încercările lui Tangimana Fonovai și Stephen Shennan, respectiv penalitățile și transformările lui Vali Calafeteanu. La 35-0 italienii au ieșit la joc și au primit două eseuri de penalizare, ambele transformate de Azzolini, în ultimele 10 minute.

Rezultatul le aduce timișorenilor alte 5 puncte în grupa B pe care nu mai pot pierde deși mai au de disputat un joc în luna ianuarie, pe terenul germanilor de la Heidelberg.

Saracens: Militaru, Rădoi, Țăruș – Lazăr, Drenceanu – Morrison, Ianuș, Rus – Calafeteanu, Umaga – Kinikinilau, Tevita, Lemnaru, Zaharia – Shennan. Au mai jucat: Căpățână, Taupaki, Mariș, Mureșan, Gorcioaia, Sefanaia, Fonovai.

Grainger Heikell, antrenor Saracens: ”A fost un finiș bun la un an extraordinar. Sunt mulțumit,  știam că suntem capabili de asemenea performanțe. Ne bucurăm că am obținut și punct bonus. A fost epuizant sezonul. Ne-am setat niște obiective înalte și e grozav că am reușit să le îndeplinim. Toată echipa merită felicitări. Și eu le mulțumesc tuturor celor din staff, nu ar fi fost posibil fără ei”.

LĂSAȚI UN MESAJ