Final de an în Liga 2: Politehnica pe 7, Ripensia pe 11

85

S-a tras cortina peste eșalonul secund al fotbalului românesc cu meciurile ultimei runde ce au stabilit ultimele necunoscute. Ripensia încheie cu o victorie primul sezon în Liga a 2-a, în timp ce ASU Politehnica a primit fără efort 3-0 la masa verde.

Final de sezon în liga secundă de fotbal. Cele două reprezentante ale Timișului s-au clasat la jumătatea clasamentului destul de departe de bătălia de la cei doi poli ai ierarhiei. Pentru ASU Politehnica campionatul se încheiase în luna martie, odată cu meciul pierdut în fața Chindiei și ratarea oricărei șanse de a mai prinde podiumul. Fără niciun orizont, alb-violeții au jucat meciurile rămase cu gândul doar la vacanță. Un loc 7 cu 57 de puncte reflectă această lejeritate a ”băieților în ghete”.

Nou-promovata Ripensia s-a descurcat cu bine în primul sezon în Liga 2. Trupa din Ciarda Roșie a ocupat locul 11, cu 48 de puncte, deasupra unor echipe cu pretenții și experiență ca UT Arad și Pandurii Târgu Jiu. Roș-galbenii s-au despărțit de fani cu un 3-2 în fața deja retrogradatei Știința Miroslava.

Oaspeții au condus cu 2-0 și Bădăuță a dat semnalul revenirii gazdelor cu golul din minutul 69. Tot el avea să fie și eroul negativ peste trei minute, lăsându-și echipa în 10 după cumulul de cartonașe galbene. Marius Toma a egalat în minutul 82, iar golgheterul Mediop a adus victoria în al patrulea minut al prelungirilor.

Ripensia: Contra – Popa, Hecsko, M. Toma, C. Toma – Tudor (min. 62 – Zurbagiu), Apro (min. 71 – Burdeţ) – Mediop, Ungureanu, Dumiter (min. 58 – Ţugui) – Bădăuţă.

Dunărea Călărași (93 puncte) a câștigat Liga a 2-a, urmată de AFC Hermannstadt (91 puncte), ambele echipe vor promova direct în Liga 1. Chindia Târgoviște (75 puncte) va merge la barajul de promovare. În subsolul clasamentului vor lua calea retrogradării Metaloglobus București (41 puncte), Știința Miroslava (37 puncte), Foresta Suceava (33 puncte) alături de retrasele ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare. Locul lor va fi luat de promovatele Aerostar Bacău, Suporter Farul Constanța, Petrolul Ploiești, ACS Șirineasa și U Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ