Filarmonica Banatul concertează într-un… spital

531

De mai mulți ani încoace, Filarmonica Banatul și-a obișnuit publicul meloman cu concerte susținute în afara sălii Capitol.

Iată că după reprezentanții susținute în diferite locuri neconvenționale precum malul Begăi, aeroport, Pădurea Verde, șantierul SDM, intersecția din Piața Bălcescu, Baza I a Politehnicii ori Iulius Mall, a venit vremea unui alt concert într-un loc inedit. De această dată este vorba despre un spital, a dezvăluit pentru Banatul azi directorul instituției de cultură, Ioan Coriolan Gârboni. Acesta poartă discuții cu directori de unități spitalicești pentru a găsi cea mai potrivită locație pentru concertul ce va avea loc în data de 11 iunie. Deocamdată, spune Gârboni, repertoriul nu a fost ales, dar cu siguranță va fi unul plăcut pentru public.

Alegerea unui spital ca loc de desfășurare a concertului Filarmonicii Banatul nu este întâmplătoare deoarece anul acesta se împlinesc 130 de ani de când Timișoara are serviciu de ambulanță. Pe vremea aceea, Timișoara făcea parte din Imperiul Austro-Ungar și a avut Salvare după Viena și cu un an înainte de Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ