Fiecare face ce-l taie capul! La Timișoara, weekend-ul a fost al… ilegalităților

163

Polițiștii locali au constatat, în acest week-end, trei fapte de natură penală și zeci de contravenții pe diferite linii.

Spre exemplu, sâmbătă dimineața, polițiștii locali care patrulau în zona Splaiului Nicolae Titulescu au observat, pe o bancă, un grup de persoane, patru adulți și patru minori, care păreau a face parte din categoria migranților.

,,Trecând la legitimarea acestora s-a constatat că sunt din Irak, minorii au vârste cuprinse între 2 și 8 ani, și nu dețineau acte asupra lor, motiv pentru care au fost predați pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei la Secția 4 Poliție.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Tot în noaptea de 14.10.2017, în jurul orei 04.15, polițiștii locali care executau serviciul în Piața Unirii, au observat două persoane care, la apariția patrulei au devenit agitate, încercând să ascundă ceva. Când i-au legitimat, oamenii legii ai aflat că au vârste de 19, respectiv 18 ani, ambii fiind domiciliați în Timișoara. La controlul sumar efectuat asupra lor, polițiștii au descoperit un plic din plastic transparent cu substanță vegetală verde și praf de culoare albă, cel mai probabil din categoria substanțelor interzise, despre care unul dintre tineri a declarat că le-ar fi cumpărat dintr-un club.

,,Cei în cauză au fost predați polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. De asemenea, vineri seara, un tânăr de 23 de ani, care a sustras două pungi cu cafea dintr-un magazin aflat în Piața Victoriei au fost predat de polițiștii locali polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor.”, mai transmit politiștii.

Tot în aceste zile de week-end, polițiștii locali au efectuat verificări în Parcul Clăbucet, unde două persoane din Hunedoara și Timișoara și-au improvizat un adăpost în clădirea din lemn amenajată în parc. Cei în cauză au fost preluați pentru identificare, fiind ulterior predați centrului social de pe str. Telegrafului, iar locația în care erau adunate deșeuri a fost igienizată. Tot sâmbătă seara un cetățean care a tulburat liniștea locuitorilor de pe str. Neajlov a fost sancționat cu 200 lei, iar un altul care circula cu căruța pe Calea Buziașului fără a avea aviz a fost sancționat cu 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ