Fetiță agresată de colegi, la școală! Motivul incredibil

502

O elevă din Bistrița a fost agresată de doi colegi, într-o pauză, deoarece ar fi vorbit în limba maghiară cu două colege, se arată într-un comunicat al UDMR.

O elevă din Bistrița a fost agresată de doi colegi pentru că ar fi vorbit în limba maghiară, reprezentanții UDMR oferind o reacție la acest incident.

Reprezentanții UDMR Bistrița-Năsăud spun că incidentul a avut loc joi, iar eleva vorbea în maghiară cu două colege în momentul în care alți doi elevi din clasa a VI-a, de la secția română, a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” au agresat-o verbal și fizic.

„Mai întâi i-au adresat injurii, apoi au lovit-o cu umbrelele, pe eleva care, de altfel, vorbește foarte bine și limba română. Ulterior, băieții au recunoscut că i-a deranjat faptul că eleva vorbea în limba maghiară. Uniunea Democrată Maghiară din România și organizația UDMR Bistrița-Năsăud condamnă ferm comportamentul elevilor agresori și au luat legătura cu părinții fetei, cărora le acordă tot sprijinul pe parcursul anchetei interne inițiate de conducerea școlii”, afirmă reprezentanții UDMR.

Ei spun că este regretabil faptul că acum, când ne apropiem de centenarul din 2018, în această zonă a comunităților dispersate apar astfel de manifestări antimaghiare și susțin că în ultimele luni „presa românească și politicienii au incitat în permanență la ură împotriva comunității maghiare”.

sursă: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ