Festivalul Timishort 2019, amânat pentru anul viitor. Municipalitatea nu a achitat finanţările nerambursabile

29

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Timishort 2019, cel mai important eveniment din vestul ţării dedicat filmelor de scurtmetraj, a fost anulată, cu speranţa organizatorilor că o vor putea produce în anul 2020, după ce municipalitatea timişoreană a înregistrat întârzieri de plăţi.

Organizatorul festivalului, Asociaţia Română a Filmului Independent, susţine, într-un comunicat că, în ciuda eforturilor susţinute de organizatori, echipa Timishort se vede obligată să amâne ediţia a XI-a a festivalului pentru anul viitor, pentru că nu a recuperat finanţarea nerambursabilă câştigată de la Primăria Timişoara pentru ediţia din 2018, motiv pentru care nu poate angaja noi cheltuieli.

„La începutul lunii septembrie 2019 am primit 30% din suma cu care Primăria Timişoara se angajase să susţină festivalul în 2018. În aceste circumstanţe nu putem angaja noi cheltuieli, până nu achităm datoriile faţă de furnizorii cu care am lucrat la ediţia anterioară. Ne dorim să continuăm acest festival şi sperăm ca până în 2020 aceste probleme financiare să fie rezolvate”, arată organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ