Festivalul oamenilor de zăpadă vă aşteaptă la Straja

117

Timişenii care au ales să fugă de ploaie la o partidă de schi în acest sfârşit de săptămână au parte de o surpriză dacă au ales staţiunea Straja. Aici îi aşteaptă, pe lângă pârtii numai bune de schiat, Festivalul oamenilor de zăpadă.

Peste 2.500 de persoane se află deja la Straja, iar organizatorii aşteaptă până la 3.500 de oameni în acest weekend. Sâmbătă, turiştii îşi pot arăta îndemânarea în cadrul Festivalului oamenilor de zăpadă. Oricine este binevenit să participe şi fiecare concurent va fi premiat, chiar şi numai pentru efort.

Festivalul a pornit ca o provocare, în urmă cu câţiva ani, când organizatorii şi-au dorit să creeze cel mai mare om de zăpadă din lume. Acesta a fost construit, dar niciun reprezentant al Guiness Book nu a ajuns la Straja pentru a consemna recordul.

Ideea a fost populară, aşa că festivalul a continuat ca un concurs de creaţie. Anul trecut peste 200 de persoane s-au întrecut. Unii au construit, din zăpadă, maşini, alţii mexicani sau animale şi au muncit ore bune la „oprele de artă”.

Dacă nu vreţi să participaţi la festival, totul este în regulă. Puteţi schia, pentru că stratul de zăpadă este de 30 – 35 de centimetri, iar instalaţiile pe cablu funcţionează la parametri normali.

Se schiază foarte bine şi pe pârtiile din Munţii Parâng. Aici stratul de zăpadă atinge 40 de centimetri grosime. În Munţii Retezat, în staţiunea Râuşor, se pot de asemenea practica sporturi de iarnă, mai ales că în ultimele zile s-a aşternut un nou strat de zăpadă de 10 centimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ