Festivalul de Muzică Veche, la a XII-a ediţie

180

Concertul inaugural al Festivalului de Muzică Veche 2017 de la Timişoara va avea loc vineri, 22 septembrie, la ora 20.00, la Domul Romano- Catolic din Piaţa Unirii, după care concertele vor continua până în 17 octombrie.

Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediţie, şi este organizat de Filarmonica Banatul și Societatea de Musica Antica. Toate celelalte spectacole din festival se vor desfăşura la Biserica Evanghelică Lutherană, cu începere de la ora 20.00.

Ediţia din acest an prilejuieşte reîntâlnirea cu ansambluri de prestigiu ale genului – Le Poeme Harmonique, L’Acheron, Accademia Bizantina- şi care au dorit să revină pe scena festivalului de la Timişoara, dar adaugă şi nume noi – Le Tendre Amour, Le Projet “Pres de votre oreille”, Midnight Garden – cu palmares strălucit.

Pentru prima oară, în festival este programată o operă: La Serva Padrona, de Giovanni Battista Pergolesi.

Dispersarea celor opt spectacole într-un interval calendaristic larg este, între altele, motivată de respectul organizatorilor faţă de publicul festivalului, fidel şi entuziast, căruia această formulă îi înlesneşte accesul la mai multe concerte.

“Şi de această dată se cuvine să mulţumim iniţiatorilor – Codrin şi Diana Emandi- pentru că ne oferă, cu generozitate şi graţie, un exemplu de lucru bine făcut”, este îndemnul lui Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ