Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă, la Dumbrăviţa. Foto-Video

190

Dumbrăviţa a fost bună gazdă, primitoare pentru cei ce i-au trecut pragul la Festivalul de datini, colinde și obiceiuri de iarnă, aflat la a V-a ediție, festival ce a adunat la un loc mai multe etnii, printre care şi sârbii din Zitişte, în cadrul proiectului ,„Păstrarea vie a tradițiilor și obiceiurilor în patru domenii”, semnat între Primăria Dumbrăviţa şi Primăria Zitişte, din Republica Serbia.

Pe scena Sălii Polivalente din Dumbrăviţa s-au strâns colindători din mai multe zone folclorice din ţară, dar şi din Zitişte, cu colindătorii din satul Torda, care au încântat publicul cu urările şi colindele din zonele de unde au venit.

Pe lângă colindătorii veniţi de pe alte meleaguri, publicul a primit cu același ropot de aplauze şi o trupă de tineri actori din satul Banatsko Karađorđevo, medaliați cu premiul întâi în Serbia.

Vecinele noastre din Serbia au expus broderii și lucruri de mână cu specificul sărbătorilor de iarnă, iar în holul de la intrare, cei curioşi sau cei care şi-au dorit o iniţiere în olărit, au putut urmării pe viu, cum olarul Nicolas Leş confecţionează oalele din lut, iar sculptorul Bogdan Nueleanu i-a inițiat pe cei prezenţi în arta modelajului.

Spectatorii au fost foarte încântaţi de ceea ce au văzut, atât de spectacole cât şi de ateliere.

sursa: dumbravitatv.ro
Mihaela PĂUNESCU

LĂSAȚI UN MESAJ