20.3 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

FESTIVAL „VIVA LA STRADA” 1-4 iunie 2023

AdministrațieFESTIVAL „VIVA LA STRADA” 1-4 iunie 2023

În perioada 1- 4 iunie, orașul Timișoara este gazda celebrelor păpuși gigantice, ambasadorii culturii și ai tradițiilor populare cataloneze, în întreaga lume.

Adifolk împreună cu Via Rumania Cultura, prin Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș prezintă evenimentul cultural Uriașii din Catalonia (Spania), în cadrul proiectului Teatrului Merlin „Viva la strada”.

Caldes de Malavella și Capgròs vor însoți uriașii în parada lor pe străzile Timișoarei, pe traseul Piața Victoriei – Piața Libertății -Piața Unirii –Bastion Maria Theresia, după următorul program:

ZIUA I

1 iunie 2023 – între orele 17: 00 și 19:00

URIAȘII DIN PARETS DEL VALLÈS, Barcelona, Spania

Marcel, un arhitect din Barcelona, o cunoaște pe domnișoara Elisenda și se îndrăgostește, urmând o interesantă poveste cu personaje spectaculoase: Lucifer, Cocoșul Zidurilor, Fiara de foc și Ceata de Diavoli.

ZIUA II

2 iunie 2023 – între orele 19: 00 și 21:00

URIAȘII G. C. GARRIGUES DIN LLEIDA, Lleida, Spania

Anastasi și Alba sunt un cuplu de regi ce poartă numele protectorului orașului Lleida și care au ajuns cunoscuți în Franța, Germania, Polonia, Suedia și Columbia, iar astăzi în Timișoara.

ZIUA III

3 iunie 2023 – între orele 19: 00 și 21:00

URIAȘII ELS VEGUERS DE MONTBLANC ,Tarragona, Spania

Primii Veguers de Montblanc, Pere Berenguer de Vilafranca și soția sa Arsenda, sunt un exponent al trecutului Montblancului medieval, care, pe lângă cei trei fii, au mai avut și o fiică, pe nume Arsenda.

ZIUA IV

4 iunie 2023 – între orele 19: 00 și 21:00

URIAȘII DIN LLORET DE MAR, Girona, Spania

Căpitanul Parés, Blanca Aurora și Constantí Ribalaigua sunt giganții din Lloret de Mar și reprezintă personaje care au existat cu ani în urmă și care au rămas în memoria populației.

ADIFOLK, recunoscut de UNESCO, se dedică promovării culturii populare catalane, iar Capgròs va fi reprezentantul Adifolk și ambasadorul culturii tradiționale la Timișoara, în toate cele patru zile de parade, fiind însoțit de formația muzicală tradițională din Catalonia, Caldes de Malavella.

PROGRAM „VIVA LA STRADA” SPECTACOLE MERLIN

1-4 iunie 2023

1 iunie

ora 19 – spectacol Ariciul, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 3+, 50 min

2 iunie

ora 21 – spectacol Dorde Neunde, coproducție Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, Bastionul „Maria Theresia”, 12+, 70 min.

3 iunie

ora 21 – spectacol Pantofii Rosii, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 7+, 70 min.

4 iunie

ora 21 – spectacol Copilul dintr-o stea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Bastionul „Maria Theresia”, 10+, 80 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Studenții Universității Politehnica Timișoara, din nou în amfiteatre

După festivitatea de deschidere a anului de învățământ academic, organizată de Universitatea Politehnica Timișoara sâmbătă, 22 septembrie 2023, pe Stadionul Știința, în cadrul căreia...

Ultima mare întreprindere de succes din Timișoara, rămasă pe picioare din epoca comunistă, se află pe buza dezastrului! Societatea are, în prezent, datorii de...

DIICOT Timișoara a scăpat de mega-dosarul devalizării fabricii AEM după ce a constatat că faptele de competența DIICOT s-au prescris. Pentru delapidare și înșelăciune,...

Citește și :