Festival nou la Timișoara! La Bega Music Festival se întrec soliști și compozitori

137

Autoritățile locale au decis să orrganizeze un nou festival muzical în Timișoara. Acesta va fi de fapt un concurs pentru soliștii locali, dar și pentru compozitori. Bega Music Festival are loc în luna iunie.

”Scopul este acela de a identifica și de a susține tinerii interpreți ai Timișoarei, cât și de a încuraja compozitorii timișoreni”, spun organizatorii.

Astăzi, 23 aprilie, încep oficial înscrierile, termenul limită fiind 20 mai la ambele secțiuni. Sistemul de înscriere este diferit:

1. Soliștii vocali concurenți trimit fișa de înscriere la adresa de e-mail boe@primariatm.ro.Preslectia lor are loc în data de 25 mai, ora 10.00, la sala Capitol. Concurenții prezintă la preselectie 2 piese, iar în finală una din cele două.

2. Compozițiile se depun la registratură PMT – camera 12, primind număr de înregistrare, pe plic specificându- se doar un motto. Piesa va fi pe CD sau stick, comisia neavând posibilitatea să cunoască numele autorului piesei. După validare pt finală, se vor afișa piesele câștigătoare pe pagina de facebook Evenimente Primăria Timișoara.

Concursul propriu- zis se va desfășura vineri, 7 iunie, în cadrul Festivalului Artelor Timișorene, pe scena din Piața Victoriei, iar premierea câștigătorilor în 9 iunie..

Premiile constau în sume de bani, după cum urmează:

Secțiunea interpretare vocală:

Premiul I 2000 lei
Premiul al II- lea 1500 lei
Premiul al III-lea 1000 lei
Mențiuni 2 500 lei

Secțiunea creație:

Premiul I 4000 lei
Premiul al II- lea 3000 lei
Premiul al III-lea 2000 lei
Mențiuni 2 1000 lei

Regulamentul concursului și fișa de înscriere se află pe www.primariatm.ro și pe pagina de facebook Evenimente Primăria Timișoara.ro

foto – rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ