Festival multietnic în Banatul de Munte

140

Minoritățile din Banat se reunesc și în acest an la Bocșa la cea de-a a XVI-a ediție a festivalului multietnic și multicultural dedicat lor.

Festivalul Comunităților Etnice din Banat reușește la fiecare ediție să unească germanii, sârbii, ucrainienii, rromii, croații, cehii, cu majoritarii, românii, într-un regal folcloric, dar și meșteșugăresc sau gastronomic.

Evenimentul va avea loc în 15 sepembrie, iar programul va debuta la ora 15,30 cu parada portului popular pe traseul Piața Agroalimentară Bocșa Montană – Casa Orășenească de Cultură, urmată mai apoi, de la orele 16,00, de un program artistic susținut de un număr de 12 formațiile participante.

Pe lângă muzica și dansurile populare specifice fiecărei etnii participante, organizatorii au pregătit demonstrații gastonomice, expoziții de artizanat, dar și un târg al meșterilor și producătorilor locali din județul Caraș-Severin.

”Banatul, ca provincie istorică, a fost mereu un exemplu de conviețuire pașnică, de înțelegere, toleranță și ajutor reciproc, a tuturor etniilor care conviețuiesc aici. Putem chiar afirma că suntem un exemplu de urmat pentru alte provincii din țară, dar și din străinătate. Nu întâmplător și manifestările cultural-artistice sunt ample, complexe și cuprind diferite etnii, active din punct de vedere cultural”, spune Dan Ioan Liuț, director Casa Orășenească de Cultură Bocșa.

Festivalul se va desfășura pe platoul amenajat în spatele Casei Orășenești de Cultură din Bocșa (str. 1 Decembrie 1918, nr.43) unde toți cei prezenți se vor bucura de muzică, joc, produse și mâncăruri tradiționale, dar mai ales de voie bună, așa cum numai bănățenii știu.

LĂSAȚI UN MESAJ