Festival după festival! La Ghiroda se pregătesc… ceaunele!

589

O nouă provocare pentru pasionaţii bucătăriei tradiţionale prin festivalul ce va avea loc duminică, 27 august, la Ghiroda. “Festivalul Ceaunelor” este organizat de Primăria şi Consiliul Local Ghiroda, Casa de Cultură din localitate şi Asociaţia “Pro Datina”.

Poate participa în concurs orice persoană fizică sau juridică din ţară care dispune de bucătărie mobilă proprie cu dotările minime aferente pentru prepararea mâncărurilor tradiţionale la ceaun (ceaun, arzător, sursă de căldură, castroane, bidoane, găleţi de apă, tocătoare, cuţite şi alte ustensile).

Concurentul alege singur preparatul pe care doreşte să-l prezinte. Timpul alocat este de aproximativ cinci ore. Participanţii pot solicita organizatorilor ingredientele de bază ale preparatului cu condiţia să pregătească minim 25-30 de porţii pe care să le servească invitaţilor prezenţi la eveniment. Condimentele rămân în sarcina participantului. Toate detaliile şi fişa de înscriere le găsiţi pe pagina de facebook Asociaţia Pro Datina.

Manifestarea va începe la ora 10:00, la Casa de Cultură din Ghiroda.

De la ora 12:00 va avea loc un program folcloric cu Ansamblurile “Cununa Timişului” şi “Datina” din Ghiroda, “Flori din câmpie” din Giarmata Vii, “Junii gugulani” din Caransebeş, “Voitegeana” din Voiteg, formaţii din Liebling şi Berzovia.

Soliştii invitaţi: Carmen Popovici Dumbravă, Cornelia Lupulescu, Georgiana Necşa, Loredana Demian, Narcisa Băleanu, Camelia Miuţescu, Liviu Bazoşan şi Corin Irimia.

La ora 15:00 – degustarea şi jurizarea preparatelor.

De la ora 20:00 – recitaluri de muzică uşoară.

Festivalul-Ceaunelor

LĂSAȚI UN MESAJ