Fenomene aducătoare de dezastre în februarie! Mâine, eclipsa de lună. Ce mai urmează?

2182

Fenomenele astronomice, în special ecplisele, de Lună sau de Soare, au fost, încă din antichitate, asociate cu dezastrele.

Luna aceasta vom avea la 11 februarie o eclipsă de Lună şi la 26 februarie o eclipsă inelară de Soare.

Prima, la 11 februarie, când Luna intră în umbra Pământului, fenomenul fiind vizibil şi din România, începând cu ora 0.43 şi cea de a doua la 26 februarie, o eclipsă inelară de soare vizibilă în Zambia începând cu ora 8.10, ora României.

Luna februarie este plină de evenimente cosmice: Luna plină se numeşte Luna de Zăpadă şi prevesteşte un val istoric de omăt. La 11 februarie, Cometa Anului Nou, cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková, devine vizibilă în emisfera nordică, la scurt timp după miezul nopţii.

Conform superstiţiilor şi tradiţiilor populare din diferite culturi, aceste coincidenţe sunt “aducătoare de dezastre”.

Astfel, începând cu 30 ianuarie, vulcanologii au înregistrat o activitate crescută sub vulcanii: Etna, din Italia, Bogoslof, Insulele Fox, SUA, Takawangha, Insulele Andreanof, SUA. Acesta din urmă a şi erupt în urmă cu câteva zile. Din punct de vedere seismic, Luna este “acuzată” încă din antichitate de faptul că aduce în fazele ei de creştere mişcări telurice.

Din punct de vedere religios, eclipsa de soare este asociată morţii lui Iisus Hristos, pe cruce şi morţii fiului Profetului Mohamed, Ibrahim.

Deşi astrologii susţin că “alinierea astrelor” este favorabilă pentru anumite zodii, o astfel de coincidenţă cosmică atrage după sine tensiuni sociale la nivel planetar, risc ridicat de producere de războaie şi o creştere a nivelului de nervozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ