Atenţionare meteo! Cod galben în Banat!

273

Meteorologii au emis, vineri dimineața, atenționări Cod galben de ceață și vânt puternic, valabile în cinci județe din zona Transilvaniei.

Potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 9:00, în județul Maramureș, localitățile Sighetu Marmației, Bocicoiu Mare, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, dar și în județele Timiș și Arad se va semnala ceață, fenomen care determină scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri, izolat, sub 50 de metri. În aceste zone se va depune și chiciură.

De asemenea, județele Sibiu și Caraș Severin se află la această oră sub Cod galben de vânt puternic, care la rafală vor atinge și depăși 55-65 km/h. În zona de deal și la peste 1.800 de metri atitudine, în județul Caraș Severin, vântul poate atinge viteze de peste 80-90 km/h și poate produce transport de zăpadă.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Trafic rutier în condiții de ceață densă

Traficul rutier se desfășoară, vineri dimineață, în condiții de ceață densă pe autostrada A1 Traian Vuia – Nădlac, informează un comunicat de presă al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit sursei citate, între kilometrii 494 și 557, vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.

Polițiștii le recomandă conducătorilor să reducă viteza, să mărească distanța în mers și să utilizeze corespunzător luminile, să nu oprească pe benzile de circulație și pe banda de urgență, iar în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, aceștia trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ