Femeie din vestul țării la spital, după ce a fost atacată de un tâlhar!

127

O orădeancă a rămas fără bani şi, mai grav, a ajuns la spital, după ce a fost atacată în propriul apartament de un individ care o păcălise să-i deschidă uşa sub pretextul că are nevoie de un bidon cu apă.

Incidentul s-a produs în seara de 4 mai, în jurul orei 19.20. Femeia, o pensionară în vârstă de 80 ani, a deschis uşa apartamentului ca să-l ajute pe bărbat, dar în timp ce ea umplea recipientul, individul a început să-i cotrobăie prin apartament, refuzând să plece chiar după ce a fost suprins de proprietară, iar aceasta l-a ameninţat că sună la Poliţie.

Dimpotrivă, bărbatul a împins-o violent la pământ şi i-a smuls din mână punga cu bani pe care pe care aceasta o luase între timp în mână, continuând apoi să scotocească. Văzând că nu mai găseşte nimic, tâlharul a fugit, făcându-se nevăzut. În total, acesta a luat din casa orădencei aproximativ 500 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, orădeanca a reclamat atacul în seara în care s-a comis, când a şi fost transportată la spital cu fractură de femur, având nevoie de o perioadă lungă pentru a se reface, de peste 3 luni.

Agresorul, pe care BIHOREANUL a aflat că îl cheamă Gavril Varga, a fost găsit de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea abia acum, după aproape două luni de căutări.

Este vorba despre un bihorean în vârstă de 42 ani din Ţeţchea, recidivist, având în trecut condamnări pentru acelaşi gen de faptă. Acesta a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore şi arestat, vineri, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru tâlhărie calificată, semn că şi-a premeditat fapta.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi le recomandă orădenilor să fie atenţi atunci când persoane străine le cer ajutorul şi niciodată să nu-i lase să intre în locuinţă.

„Nu primiţi în locuinţă nici persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale – de furnizare a unor servicii, firme de curierat – decât după ce solicitaţi prezentarea actului de identitate şi a legitimaţiei de serviciu. Nu oferiţi date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiaţi, dacă sunteţi abordaţi direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câştiguri sau de către indivizi care susţin că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie sau cablu”, transmit reprezentanţii Poliţiei Bihor.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ