Femeia adusă cu arsuri grave la Timișoara, operată pentru a doua oară

86

Femeia cu arsuri grave, din Piteşti, transferată la Timişoara după nouă ore în care nu a fost primită de niciun spital din România din cauza lipsei dotărilor necesare, a fost operată de două ori.

În vârstă de 68 de ani, fosta asistentă medicală a fost operată de două ori, ultima dată chiar în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Potrivit medicilor, starea femeii este critică, dar stabilă.

„Pacienta este în stare critică, este stabilă. A fost operată în urmă cu aproximativ 12 ore. În prima etapă s-au excizat cam 15% din leziunile de arsură la nivelul coapsei stângi şi toracelui. Astăzi s-a reintervenit în vederea completării exciziei pentru coapsa stângă şi a ţesutului necrotic şi s-a aplicat un tratament de vaccum. Urmează în zilele următoare să reintervenim, să completăm excizia la nivelul coapsei drepte şi dacă starea pacientei pe viitor va permite, să acoperim defectele şi cu grefe de piele. Pacienta este conştientă în continuare”, a declarat pentru Mediafax dr. Taskov Panche, medic în cadrul Secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean Timişoara.

Femeia a suferit arsuri grave în timp ce se afla acasă şi gătea pe o plită. Ea a fost găsită de rude după cinci ore de la accident, fiind iniţial transportată la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Acolo, medicii au decis că femeie trebuie să fie transferată în alt spital pentru a primi îngrijirile de care are nevoie.

Au urmat aproape nouă ore în care femeia a fost dusă la Bucureşti, Sibiu şi într-un final la Timişoara.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ