FC Botoșani – ACS Poli, ca la ”morții cu răniții”; bonus – ”cireșarii”!

162

Următorul meci din Liga I pentru ACS Poli a primit o comparație plastică vizavi de clasarea modestă a celor două cluburi. ”Se întâlnesc morții cu răniți”, au conchis Cristian Pustai și Petre Grigoraș.

Speranțele la evitarea retrogradării pentru ACS Poli rămân intacte după ultima rundă grație Botoșaniului, singura echipă dintre contracandidatele directe care a făcut pași greșiți. Nici moldovenii nu traversează un moment propice, astfel că duelul direct de peste două zile se anunță a fi unul de foc. Situația dificilă din clasament pe care o traversează cele două grupări l-a determinat pe antrenorul Botoșaniului să găsească o comparație plastică: ”Se întâlnesc morții cu răniții”.

Omologul său de pe banca timișorenilor a aprobat comparația: ”E adevărat că nu trecem printr-o perioadă bună nici noi, nici Botoșaniul, așa că morții cu răniții este o comparație cât se poate de adevărată”, a spus Petre Grigoraș.

Tehnicianul lui Poli s-a simțit dator să completeze cu o altă comparație: ”Mergem cu trenul la Botoșani, ca în Cireșarii va fi. Facem 14-15 ore pe tren, dar asta e situația. Teoretic avantajul celor 2 zile de odihnă în plus se cam risipesc cu drumul ăsta. Nu am fost de acord să mergem cu trenul dar până la urmă am acceptat această soluție. Eu personal ultima deplasare cu trenul am avut-o în anii 90. Sper să se dovedească cea mai bună soluție pe lângă faptul că este cea mai economică”.

Ofensivi în toate deplasările

Revenind la lucrurile mai serioase trebuie spus că Poli și-a propus să abordeze la victorie pentru prima oară un meci în deplasare. ”Cert este că vom aborda partida la victorie pentru că avem mare nevoie de puncte și de moral. Ideal ar fi să câștigăm la Botoșani, dar un rezultat de egalitate ar fi bun pentru că am rămâne aproape de ei. O înfrângere ne-ar arunca însă într-o situația foarte grea. Noi vom trata fiecare partidă ca fiind ultima și sper să obținem ce ne dorim. După dușul rece, de fapt cascada primită, în ultima etapă avem șansa să adunăm ceva puncte” spune Grigoraș.

În săptămâna aceasta fotbaliștii alb-violeți au lucrat și la un alt modul tactic pe care să îl folosească la Botoșani. Sau nu. ”Săptămâna asta am lucrat și la tactică, am încercat să schimbăm ceva și până la ora jocului vedem dacă putem aborda altceva. Este însă extrem de dificil să schimbăm radical în această situație. Mici modificări de așezare și tactică vor fi sigur. Am lucrat pentru posesie și finalizare. Nu putem doar de la atacanți să așteptăm rezolvarea problemelor în ofensivă. Să sperăm că vom vedea altceva la Botoșani” a completat același antrenor.

Pentru meciul din nord-estul țării bănățenii vor avea destule absențe în lot. Absențe cauzate de accidentări, suspendări, absenți sau jucători ieșiți din formă. Scutaru, Zicu, Croitoru, Pedro, Pisas, Gomis și Prince sunt indisponibili sigur, Cânu este sub semnul întrebării iar lista poate continua. ”Trebuie să mă folosesc de fiecare jucător pe care îl am la dispoziție până la finalul sezonului ca să ne salvăm. Avem mulți accidentați și oricând situația poate deveni mai grea. Și dintre cei apți nu mă pot baza pe toți. Gomis plecat la o înmormântare în țara lui de vreo două săptămâni… La ei poate atâta ține… Nimely a fost sincer cu mine și mi-a mărturisit că nu poate juca un meci întreg. Nu este pregătit decât pentru vreo 50 de minute.

Meciul FC Botoșani – ACS Poli se jocă luni, ora 19. La ora partidei cele două echipe sunt despărțite de două puncte, Botoșani are 17, iar Poli 15.

LĂSAȚI UN MESAJ