Fără Whatsapp și Snapchat! O mare companie din Timișoara interzice aceste aplicații pe telefoanele angajaților

280

Oficialii companiei germane Continental au luat o decizie importantă cu scopul de a securiza informaţiile economice.

Potrivit cnbc.com, compania germană Continental a decis să baneze serviciile WhatsApp şi Snapchat pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor. Decizia a fost luată pentru a securiza informaţiile gestionate de producătorul de componente auto.

„Aceste servicii au deficienţe în ceea ce priveşte protecţia datelor, pentru că accesează date personale şi, posibil, confidenţiale, precum informaţii despre alte contacte, fără acordul acestora. Compania nu-şi va asuma acest risc“, se arată în comunicatul companiei.

Decizia a venit la puţin timp după ce în Uniunea Europeană a intrat în vigoare Regulamentul European 2016/679 privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR).

În România, Continental are 19.700 de angajaţi în Braşov, Carei, Iaşi, Nădab, Sibiu, Timişoara.

„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de maşini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope şi produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie şi ţevile de ventilaţie şi aer condiţionat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea şi conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri şi specialişti IT lucrează în centrele noastre de cercetare şi dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalităţi de a promova cooperarea în acest sector şi o viziune pe termen lung în domeniul auto, compania Continental este pregătită pentru viitor“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ