Fără vouchere de vacanță! Se întâmplă în vestul țării

266

Angajații Spitalului Județean de Urgență din Reșița nu vor avea parte anul acesta de vouchere de vacanță. Unitatea spitalicească nu dispune de banii necesari pentru acordarea acestora, fiind practic îngropată în datorii și având probleme inclusiv la achiziționarea de medicamente.

„Legea spune că obligativitatea voucherelor începe de la 1 decembrie 2018, dar noi în momentul de față, știind situația financiară a spitalului, nu le putem acorda. Atâta timp cât întâmpinăm greutăți la achiziționarea medicamentelor, nu putem să acordăm vouchere. Furnizorii ne somează, ne dau în instanță pentru neplată și au dreptate”, a precizat Ivanca Pînzariu, directorul financiar-contabil al SJU Reșița, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de managerul spitalului, Cristina Bacer.

Arieratele acumulate de Spitalul Județean de Urgență din Reșița se ridică în prezent la peste 16 milioane de lei, iar șansele ca aceste datorii să se diminueze sunt destul de reduse, având în vedere că 85% din bugetul instituției merge către plata salariilor, alți 10% sunt alocați programelor naționale de sănătate, iar doar 5% rămân disponibili pentru plata bunurilor și  serviciilor.

sursa: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ