Fără tichete la parcare, la Timişoara. Rămân în vigoare abonamentele şi SMS-urile

134

Proiectul de hotărâre care viza introducerea tichetelor de parcare în Timișoara nu a trecut de votul consilierilor locali.

Bazându-se pe o majoritate confortabilă, primarul Nicolae Robu le-a cerut aleșilor să nu introducă tichete pentru parcare în oraș. Asta pentru că, spune el, ar fi un pas înapoi în timp și nu înainte spre lumea tehnologică.

sedinta consiliu local_17Propunerea PSD presupunea cinci feluri de tichete, în funcţie de zona unde doresc să staţioneze șoferii. Tichetele verzi ar fi reprezentat zona 0 şi ar fi costat 3 lei, cele roşii puteau fi folosite în zona 1, la preţul de 1,5 lei; tichetele galbene acopereau zona 2 de staţionare şi aveau un cost de 1 leu, iar zona 3 urma să aibă tichete albastre cu preţul de 0,5 lei. Toate tichetele ar fi avut valabilitate de o oră, exclusiv în zonele reprezentate.

„Validarea tichetelor se face prin răzuirea părţilor marcate corespunzător lunii, zilei, orei şi minutului sosirii la locaul de staţionare. Tichetul validat se expune în interiorul autovehicului la loc vizibil (pe unul din geamurile laterale ale autovehiculului, pe bord), care să permită controlul validităţii. Tichetul astfel validat şi expus permite staţionarea pe durata tipului corespunzător tipului de tichet şi al zonei tarifare de staţionare”, au explicat inițiatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ