Fără plimbări pe Bega cu vaporaşele anul acesta! Autorităţile nu pot administra canalul pentru transport

173

Visul timişorenilor de a mai prinde vreme frumoasă pentru plimbări pe Bega cu cele 7 vaporaşe este spulberat de primarul Nicolae Robu, care recunoaşte că s-a lovit de o nouă problemă care nu se va rezolva anul acesta. Se pare că administraţia portuară înfiinţată de primărie şi RATT nu poate administra canalul Bega pe porţiunea Uzina de Apă – Podul Modoş, legislaţia permiţând unei singure instituţii să administreze canalul până la graniţa cu Serbia.

“Nu există legislație în momentul de față care să permită administrarea pe tronsoane. Se pune problema navigării sistematice doar pe o porțiune, de la Uzina de Apă până la Podul Modoș. Nu se pune problema de mai mult. Dar legislația, așa cum este ea acum, nu permite să se creeze un administrator portuar numai pe această porțiune, ci trebuie de la Uzina de Apă până la granița cu Serbia. Evident că primăria nu poate să fie administrator pe toată această porțiune, noi nu dorim neapărat să fim noi administrator, dacă dorește să preia CJT sau oricine, noi nu ne supărăm. Am pus în mișcare mecanismele parlamentare pentru o inițiativă legislativă”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Ce se poate face? Fie Administraţia Portuară Timiş, care aparţine de Autoritatea Navală Română, să preia transportul în comun şi vaporaşele, ea fiind deja administratorul canalului, fie legislaţia să fie schimbată. Toate durează, aşa că toamna aceasta nu ne vom plimba cu vaporaşele de 7 milioane de lei.

„Nimeni nu vrea să-și asume răspunderea aici, toată lumea așteaptă mai degrabă schimbarea legislației. Păi de trei luni știam că se poate rezolva problema dacă o organizație, cum ar fi Administrația Apelor, Administrația Portuară, preia rolul de administrator. Se știa mai demult că primăria nu poate pe porțiuni, dar noi ne mulțumeam dacă prelua altcineva. Dacă există administrație navală în România, ne-am dori să își intre în rol, dar n-am dorit să facem totul, dar văzând că nu există o rezolvare, am demarat procedurile pentru a putea noi să preluăm acest rol. Domnul Goia a început demersurile. Sper să intre săptămâna viitoare la Parlament în atenția comisiilor de specialitate”, a adăugat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ