Timişul, lăsat pe dinafară pentru al patrulea an consecutiv! Fără etapă de rally și în 2017

238

Timișul rămâne în afara Naționalului de raliuri și în 2017. Pentru al patrulea an la rând județul nostru a fost trecut cu privirea de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Nicio surpriză în lumea motorsportului românesc; județul Timiș nu va avea nici anul viitor o etapă locală de raliu. Iubitorii sporturilor auto vor trebui să se mulțumească și în 2017 cu etapele din județele învecinate. La fel cum se întâmplă din anul 2013, ultima oară când traseele timișene au fost considerate atractive.

Fenomenul se explică în principal prin lipsa de influență la nivelul federației, precum și a lipsei de interes a sponsorilor și chiar de lipsa de interes din partea sportivilor. Toate aceste motive țin Naționalul de raliuri și chiar Naționalul de Viteză în Coastă departe de Timiș.

În 2016 FRAS-ul acordase o minimă șansă Timișului de a găzdui o etapă ca rezervă în Naționalul de Rally 2, concurs ce însă nu s-a mai desfășurat pentru că nu a fost cazul.

Pasionaților de rally le rămâne doar varianta județelor învecinate pentru a trăi de pe margine competiția adevărată. Raliul Aradului își consumă în 2-3 iunie o nouă ediție sub comanda fostului boxer Mihai Leu, cel care a pus la cale și ultimele etape timișene. O altă variantă pentru iubitorii raliurilor este etapa de Viteză în Coastă de la Reșița din 1-2 iulie,

Calendar CN Raliuri: Brașov (31 martie – 1 aprilie), Cluj (5 – 6mai), Arad (2 – 3 iunie), Bacău (17 – 18 iunie), Harghita (14 – 15 iulie), Iași (7 – 8 septembrie) și Sibiu (7 – 8 octombrie).

Calendar CNV Coastă: Râșnov (22-23 aprilie), Poiana Brașov (3-4 iunie), Rânca (17-18 iunie), Reșița (1-2 iulie), Sinaia (21-23 iulie), Teliu (2-3 septembrie), Câmpulung Muscel (23-24 septembrie), Poiana Brașov (7-8 octombrie).

LĂSAȚI UN MESAJ