Fără Daniel Constantin, ALDE visează la locul doi pe scena politică și îi așteaptă pe primarii PNL

199

Destul de recent, ALDE a avut Congresul național al formațiunii. A rezultat o nouă conducere ce acum este legală, statutară și votată de majoritate, așa cum șade bine unui partid serios. Probabil că au trecut și peste unele frecușuri ce au mai fost în partid.

A fost aleasă conducerea națională formată dintr-un birou cu 33 de lideri având funcțiile : un președinte, un secretar general, 16 vicepreședinți și 17 membri.

Satisfacția lui Marian Cucșa este că a fost propus de colegii din județ și votat de toți cei din țară, ocupând astfel una din pozițiile de vicepreședinte. Săptămâna viitoare se vor stabili și responsabilitățile fiecăruia în biroul de conducere.

Până acum este cunoscut secretarul general, în persoana lui Daniel Chițoiu, și purtătorul de cuvânt, Varujan Vosganian. Dânsul a și prezentat proiectul unei viitoare instituții a purtătorului de cuvânt, cu sarcini multiple și complexe. Iar trezorier este Zoe Ghinescu de la București.

Trei dintre deputații ce nu prea se încadrau în linia partidului au fost excluși prin vot. Primul dintre ei, așa cum se putea bănui, este fostul copreședinte Daniel Constantin, Eugen Durbacă de la Galați și Mircea Banias de la Constanța. Cea mai mare vină a lor este că au adus prejudicii de imagine partidului. Dar asta nu afectează cu nimic integritatea grupului parlamentar ce funcționează fără blocaje, în ciuda speculațiilor adversarilor politici.

Odată consolidat partidul de voința Congresului, au apărut și obiectivele ambițioase. Dânșii consideră că PNL este într-o permanentă degringoladă și slăbiciune așa că, într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă, vor ocupa locul doi al acestora pe scena politică. Asta se va întâmpla atât în județul Timiș cât și la nivel național. Este un deziderat realizabil dacă se iau în seamă câteva atuuri. Sunt destul de bine organizați și crește permanent numărul organizațiilor locale. Mulți oameni de calitate se arată dispuși să se alăture formațiunii. E vorba mai cu seamă de primarii și consilierii localităților mai mici. Aici, membrii simpli sau cu funcții ai PNL nu se mai regăsesc în ceea ce se întâmplă în organizațiile lor.

„Odată cu Congresul ALDE a avut loc și conferința județeană PNL Timiș. Aici se pare că au câștigat șmenarii politici, adică Robu și Popoviciu. Că știți bine că domnul Popoviciu declara că primul șmen l-a făcut cu domnul Robu. În PNL democrația se oprește la ușa președintelui. S-a candidat pe vestitele liste… Dacă nu ai șansa să faci parte dintr-o gașcă nu poți să candidezi… Și în PNL sunt oameni care reprezintă comunități, cum ar fi primarii, care au legitimitate dată de alegători și probabil că nu își vor mai găsi locul în PNL. La noi au fost candidaturi uninominale și la fel va fi și la conferința județeană ce va fi probabil în septembrie sau în octombrie. Vă spun de acum că intenționez să candidez la funcția de președinte ALDE Timiș”, declară proaspătul vicepreședinte național.

Ca o primă concluzie: organizația ALDE este deschisă pentru primarii PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ