Fanteziile primarului Robu prind contur! Când vor fi gata cele două poduri noi peste Bega? VIDEO

3636

Primarul Nicolae Robu este ferm convins că până la finalul anului 2018 Timișoara va avea încă două noi poduri peste Bega pe teritoriul orașului. Unul din ele va fi cel ce va lega strada Jiul de splaiul de pe celălalt mal. Lucrare este oportună, în opinia edilului, deoarece leagă calea Circumvalațiunii pe sub pasajul de cale ferată și nou-reabilitata stradă Jiul cu circulația din zona Pieței Maria.

podjiul

Se obține o rută alternativă ce ocolește podul Traian, ce este destul de aglomerat și din cauza traficului de tramvai. Chiar în acest sfârșit de săptămână, primarul promite că va avea la dispoziție și două noi simulări, proiecții, una de zi și una de noapte cu această lucrare de mare anvergură ce probabil va ușura întrucâtva circulația foarte încâlcită și sufocată din centrul urbei.

Celălalt pod va fi unul pietonal dar și pentru cicliști, ce se va materializa într-un adevărat joc de imaginație prin forma sa mai neobișnuită. Dacă totul merge bine, se încercă demararea lucrărilor cât mai curând în acestă vară, dar finalizarea nu poate fi decât anul viitor. Acest pod va fi de fapt un concept de doi în unul. Sunt de fapt două pasaje ce nu se intersectează, aflate în două planuri suprapuse pe verticală. Asta dacă nu se mai simplifică proiectul până la final.

2 COMENTARII

  1. Ambele poduri sunt extrem de utile. Nu știu cât va decongestiona traficul rutier, dar tare sunt bune pentru pieteni și bicicliști. Așa, cum e acum, ocolești mult, dacă mergi pe jos ca să ajungi de pe Sălăjan în Traian, să zicem, la renel. Pe de altă parte bine ar fi să lărgească podul de la Ancora că e un dezastru acolo. În fine, bravo, să le vedem și finalizate. PS de ce le ziceți fantezii? sunt proiecte utilitare foarte bune, indiferent ce primar le face.

LĂSAȚI UN MESAJ