Familie din Siria, prinsă la frontiera cu România

151

Săptămâna a început în forţă pentru poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin. Luni dimineaţa, ei au făcut prima captură pe fâşia verde a graniţei. Agenţii au surprins o familie formată din 6 persoane care se deplasa, pe jos, spre frontiera României.

„Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Persoanele, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost reţinute şi conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din o femeie, doi bărbaţi (fiii acesteia) şi trei nepoate, toţi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani”, transmite Poliţia de Frontieră.

Migranţii le-au spus poliţiştilor că nu intenţionau să rămână în ţara noastră, ţelul lor fiind Germania, unde ar fi avut rude.

Poliţiştii fac cercetări şi vor anunţa şi autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ