Familia regală a dat statul român în judecată! Pentru ce îi cere despăgubiri

1411

Familia regală cere statului român despăgubiri de peste un milion de lei pentru pădurile din zone de protecţie pe care nu le poate exploata. Un proces este pe rol la Curtea de Apel Oradea, iar primul termen a fost fixat pentru data de 2 mai a acestui an.

Procesul a fost deschis de Majestatea sa Regele Mihai şi este continuat acum de moştenitoarele sale, principesele Margareta, Elena, Sofia şi Maria.

Obiectul este acordarea unor compensaţii financiare de către statul român pentru produsele de masă lemnoasă pe care reprezentanţii Casei Regale, în calitate de proprietari, nu le pot recolta de pe cele aproape 130 de hectare de padure din judetul Arad, de pe domeniul de la Savârşin.

Statul român acordă despăgubiri în aceste situaţii, pe baza unei hotărâri de Guvern din iunie 2017. Nu este singura zonă în care Casa Regală nu poate exploata pădurea, suprafeţe similare mai sunt în judeţele Braşov şi Prahova.

Procesul care are obiect pădurea din Săvârşin trebuia să înceapă la Tribunalul Bihor, care însă şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea Curţii de Apel Oradea.

Primul termen al procesului din reprezentaţii Casei Regale, ministerul Apelor şi Pădurilor şi Garda Forestieră Bihor este fixat pe 2 mai.

sursa: livearad.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.