Facultatea de Matematică, Informatică sau Economie sunt unele dintre cele mai căutate de către candidați anul acesta

1048

Universitatea de Vest din Timișoara este una dintre universitățile cu cele mai multe opțiuni pentru viitorii studenți. Începând cu Facultatea de Arte și până la domeniul contabilității, studenții se pot orienta asupra domeniului dorit.

Admiterea la UVT se desfășoară până în data de 26 iulie, după un calendar stabilit la nivelul fiecărei facultăți. Calendarul pentru fiecare facultate este disponibil AICI.

Promovabilitatea Bacalaureatului din anul 2016, cu un procent de aproximativ 60% în Timiș, nu aduce îngrijorări în rândul UVT.

”Cel mai probabil, absolvenții cu diplomă de Bacalaureat se vor îndrepta către universitățile de renume, motiv pentru care acestea nu vor resimți efecte negative în privința unui număr mai mic de absolvenți. Cele care pot suferi din acest motiv sunt universitățile de o mai slabă calitate. Din experiența anilor trecuți, cele mai căutate facultăți sunt de Matematică și Informatică – Economie și de Administrare a Afacerilor – Drept – Sociologie și Psihologie Litere, Istorie și Teologie. Admiterea la UVT se desfășoară până pe 26 iulie. Facultățile desfășoară în acest moment înscrieri, astfel că nu avem date comparative. La final sau către finalul înscrierilor, vom avea și aceste date”, declară purtătorul de cuvânt al UVT, Florin Jurca.

Programul ”Check-in”, care a fost demarat pentru prima dată la admiterea din anul 2015, este o strategie de comunicare a universității, una apropiată de generațiile actuale de tineri care folosesc tot mai mult noile tehnologii. Ea este folosită în continuare.

Universitatea se remarcă prin meritele deosebite, prezentă constant în topurile internaționale, numeroase mobilități în țară din întreaga lume. Totodată dispune de spații pentru cazare și o bibliotecă modernă, la standarde europene. Infrastructura de învățare, predare și cercetare sunt în permanentă dezvoltare.

În momentul în care un candidat știe ce specializare dorește să urmeze, acesta se poate interesa despre perioada de înscriere, actele necesare și probele pe care trebuie să le susțină folosind informațiile puse la dispoziție de UVT pe pagina de internet, www.uvt.ro, sau sunând direct la secretariatul facultății dorite. După depunerea dosarului, acesta va susține probele de admitere. În cazul în care este admis, candidatul va trebui să-și confirme opțiunea într-un anumit interval stabilit de către facultate.

LĂSAȚI UN MESAJ