Factură șocantă la curent electric pentru primăria unui important oraș din Banat. Ce decizie a luat primarul în privința iluminatului stradal

830

Creșterea facturilor la energie electrică și gaz creează probleme financiare administrației locale.

De câteva zile, primarul Lugojului, Claudiu Buciu a solicitat șefilor de instituții din oraș să reducă consumul de gaz și curent în afara programului de lucru.

Prima măsură pentru care primarul și subordonații au căzut de acord a fost renunțarea la iluminatul arhitectural. Așa se explică faptul că palatul administrativ, dar și alte clădiri nu mai sunt iluminate pe timpul nopții.

Decizia a fost luată după ce pe adresa primăriei a venit prima factură majorată. Primăria Lugoj trebuie să plătească aproape 280.000 de lei pentru iluminatul stradal din ultima luna. Suma este considerată de Buciu una uriașă în condițiile în care factură nu depășea 95.000 de lei. Administrația locală a depus un proiect pentru eficientizarea a 60% din iluminatul orașului, în timp ce diferența va fi inclusă într-un alt proiect ce va fi depus în acest an.

Din păcate, PSD nu a considerat importantă schimbarea iluminatului stradal pe lămpi LED, deși a avut la dispoziție fonduri europene și alte oportunități.

Din păcate, Lugojul a fost prins pe picior greșit de criza din energie, astfel că lugojenii vor trebui să suporte cheltuielile

LĂSAȚI UN MESAJ