Face față Timișul unei ”invazii” a migranților? Cum și în ce condiții… VIDEO

1789

Autoritățile din Timiș se antrenează de zor, încă din toamna trecută, pentru a face față unui eventual val de migranți. Au instalat până acum 1.000 de corturi, au stat de vorbă și i-au instruit ce să facă pe primarii din zona de graniță cu Serbia și Ungaria, dar încă nu se întâmplă nimic notabil ”pe frontul de vest”.

Odată cu venirea primăverii se pune din nou pe tapet problema atât de spinoasă a migranților, fie că doar vor să ne tranziteze țara, fie vor să rămână aici. Informațiile care vin din diverse surse arată că noul traseu al acestora spre Germania trece prin România, implicit prin județul nostru. Migranții care au iernat în Serbia dau semne de nerăbdare și au avut și tentative izolate de a forța frontiera cu România.
Ungaria e deja pregătită logistic să ridice gradul de la granița cu țara noastră. Reprezentanții Adunării Regiunilor Europene, care s-au întâlnit zielele acestea la Timișoara pentru o sesiune de lucru de primăvară, spun că problema migranților este una delicată și dificil de rezolvat, precum o bombă cu ceas care este programată să explodeze.

Conducerea administrației județene este însă optimist și declară că teoretic suntem pregătiți să-i primim pe migranți, atât pe cei care vor să rămână aici cât și pe cei aflați în tranzit însă, în cazul celor din urmă pentru o scurtă perioadă. Șefii de la Consiliul Județean Timiș sunt aproape convinși că lucrurile vor decurge cât de cât bine ținând cont că bănățenii sunt în general primitori, că Mitropolia Banatului s-a implicat și le-a explicat enoriașilor să fie toleranți cu migranții și – nu în ultimul rând – primarii sunt instruiți să facă față problemelor impuse de o atare situație. Rămâne de văzut dacă nu cumva practica bate teoria, așa cum se întâmplă de obicei.

LĂSAȚI UN MESAJ