Expoziție de penisuri și cruci, interzisă la un festival din Timișoara, viitoare Capitală Culturală Europeană

892

Un grup de artişti care au expus la cel mai mare festival din oraş, Revoluţion Festival, s-au trezit că operele lor de artă sunt interzise în spaţiul de la Muzeul Satului.

Scandalul a început atunci când reprezentanţii CJ Timiş au constatat că e vorba nici mai mult nici mai puţin de o expoziţie de penisuri şi cruci, care, în opinia artiştilor de la Baraka reprezenta combinaţia dintre viaţă şi moarte.

“Înainte să vadă organele genitale, domnul Negoiţă a văzut doar crucile, despre care a spus că trebuie luate jos. Apoi a văzut şi restul instalaţiei. Dar noi îi şi înţelegem. Avem o artă care nu e prea uşor de digerat. Ne-am asumat asta, chiar dacă am muncit în ultimele zile ca nebunii, pentru două minute. Am mai avut experienţe de acest gen, nu e ceva nou. România e un tărâm virgin pentru lucrurile astea. Dincolo s-au mai bătătorit drumurile artei contemporane. Dar există un început, de asta am şi rămas aici, aveam oportunitatea să mergem afară. Am rămas să facem nişte lucruri efervescente, de profunzine. Avem un demers de a creea tot felul de compoziţii narative…Lumea spune că suntem sadici sau obsedaţi sexuali. Nu are nicio legătură, pur şi simplu noi ne jucăm cu elemente figurative, care crează nişte imagini abstracte. Noi nu vedem figurativul expoziţiie, ci substanţa abstractă”, a  declarat Mihai Toth, unul din membrii Baraka pentru Adevărul.ro

Citește mai mult pe: stiripesurse.ro

foto – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ