Expoziție de…. colecție la Casa Artelor

384

A strânge 12 apostoli ai șevaletului într-o singură expoziție este destul de greu de imaginat. Nu are sala de de la Casa Artelor pereți cât frumos se poate aduna de la acești maeștri. Și totuși … au reușit. Puteți vedea esențializare cât pentru o vară întreagă de vacanțe. Iubitorii de artă plastică pot aduna impresii să le ajungă până la noul sezon ce va începe la toamnă.

12 artiști vizuali într-o… colecție. Nicolae Ioan Vrâncean aduce în fața publicului timișorean colecția sa de artă plastică strânsă vreme de o viață.

“Colecția mea reunește peste 200 de lucrări semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România și nu numai. Parte din această colecție la care țin foarte mult va ajunge și în fața iubitorilor de arte din Timișoara. Expoziția aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet. De peste 10 ani organizez simpozioane de creație în comuna Hărman (județul Brașov) și, tot de atunci, colecția mea este expusă în marile orașe ale României. Arta este pentru a bucura ochiul și sufletul. Asta încerc și eu să fac expunând lucrările strânse de-a- lungul vremii”, spune colecționarul Nicolae Ion Vrâncean.

Protagoniști ai expoziției din Galeria Pygmalion sunt: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Ștefan Pelmuș, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim și Mircea Moldovan.

Vernisajul are loc joi, 21 iulie, de la ora 17.00. Cuvântul de deschidere este rostit de prof. univ. dr. Viorel Cosor. Lucările stau pe simeze până în 3 august.

LĂSAȚI UN MESAJ