Expoziția Toamnei așteaptă publicul dornic de produse tradiționale FOTO-VIDEO

232
Dintotdeauna odată cu venirea toamnei cei mai iscusiți producători au ținut să facă un bilanț ad hoc și să se laude cu rpadeșle lor.
Respectând această vechi obicei și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a ținut să arate timișorenilor o adevărată secțiune din tot ce s-a realizat peste an în grădini și câmpii.
Sigur că fiind o expunere mai modernă pe lângă tradiționalele „mere, pere din panere” se pot găsi la Expoziția Toamnei de la Centrul Expozițional multe alte bunătăți mai inedite și mai de actualitate. Orice poate fi văzut, negociat mirosit sau pipăit ( cu mănuși de protecției medicală). Se găsește o bogată ofertă de produse apicole, fructe de toamnă dar și uleiuri, parfumuri, săpunuri și câte și mai câte.
Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș întâmpina publicul cu bunătăți pentru toate gusturile și buzunarele, îndeajuns pentru a umple sacoșele și cămările, la Expoziția Toamnei din jurul clădirii centrului de afaceri. Evenimentul a început de vineri dimineața și va dura până duminică, 18 octombrie, la ora 18.00.
Producători, procesatori și comercianți autohtoni dar și din diverse zone ale ţării (Arad, Baia-Mare, Caransebeș, Cluj-Napoca, Lugoj, Poiana Mărului, Oradea, Satu-Mare, Văliug) vor oferi o mare diversitate de produse tradiționale, specifice toamnei: legume proaspete din fermă, mezeluri și produse din carne, lactate și brânzeturi făcute după rețete speciale, brânză vegană, produse de patiserie – papanași, cozonac secuiesc. Un stand enorm cu cele mai felurite și tentante dulciuri, delicii turcești făcute după cele mai exotice rețete.
Apicultorii au adus miere de albine și produse apicole ce au cel mai parfumat miros și gust dar și înfrâng orice boală.
Se mai pot găsi de asemenea: conserve, gemuri, dulcețuri, siropuri, sucuri naturale, ulei de măsline, tăiței de casă, vinuri, must și derivate din alcool, bere artizanală.
Pentru cei cu gusturi rafinate se mai găsescc și condimente și esențe bio, plante medicinale, produse din cătină și aloe vera, săpunuri naturale, produse din lavandă, lumânări parfumate, flori, arbuști, aranjamente florale.
Meșteri și artizani populari au venit cu articole din lemn, piele, lână, materiale textile etc.
Pentru cine este lovit brus de foamea cea mai cruntă nu e nici o problemă.
Unitățile de alimentație publică sunt acolo cu mici, cârnați, grătare, bulz, porumb fiert, cafele ori mezeluri.
Cele trei zile ale târgului vor fi animate de degustări și prezentări de produse.
Una din cele mai interesante standuri este cel al Stațiunii Științifice de la Lovrin cu tot cwe crește pe ogoarele experimentale.
Poate cel mai inedit produs este pâinea din semințe de cânepă ce este gustoasă dar și foarte sănătoasă.
Tot aici s-a depănat povestea cânepei (proprietăți, beneficii, utilizări). Acesta este o binefacere cu sute de întrebuințări și nici pe departe planta blestemată cum o descriu unii cu puțină pregătire. Cea rău famată este de fapt o cu totul altă plantă ce are doar un nume comun cu cea crescută pe câmpiile noastre.
Sâmbătă șiduminica publicul este așteptat toată ziua până la ora 18 seara.
Intrarea publicului este liberă!
Expoziția se desfășoară cu respectarea tuturor normelor de siguranță și securitate impuse de restricțiile în vigoare.
Video aici:

LĂSAȚI UN MESAJ