Expoziția celui mai prestigios premiu european pentru spațiul public urban ajunge în Timișoara!

162

Filiala Teritorială Timiş a Ordinului Arhitecţilor din România invită timişorenii să participe la expoziția ,,POLIS. 7 ÎNVĂȚĂMINTE ALE PREMIULUI EUROPEAN PENTRU SPAȚIUL PUBLIC URBAN”, care se adresează publicului larg, având ca scop facilitarea înțelegerii de către cetățeni a importanței spațiului public dintr-un oraș.

Prin această expoziție, organizatorii își propun să aducă în discuție o serie de exemple de bună practică din Europa, prin care să sublinieze atributele unui spațiu public de calitate. În acest sens, expoziția răspunde la o serie de întrebări precum: în ce măsură un spațiu public pozitiv poate influența starea cetățenilor? / cum îi poate aduce împreună? / cum poate întări civismul și identitatea comunității? / cum poate contribui la creșterea calității vieții urbane? / cum fiecare dintre noi poate contribui la un oraș mai bun?

Expoziția POLIS este practic o extensie a Premiului European pentru Spațiul Public Urban (http://publicspace.org/en), care aduce împreună 28 de lucrări, organizate în 7 blocuri tematice, apărute ca lecții învățate empiric: memorie, mobilitate, spații mixte, acces la apă, limite, piețe și democrație.

Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România își propune să comunice societății că arhitectura reprezintă un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice, având ca obiective promovarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale, consolidarea unui mediu de interacțiune (între corpul profesional, administrație, societate civilă și diverși stakeholderi), adaptarea educaţiei de arhitectură la tendinţele mediului socio-economic şi cultural, precum și promovarea identităţii culturale regionale în context național și internațional.

Expoziția se va vernisa în data de 18 noiembrie 2017, ora 17:00, în cadrul Centrului Multifuncțional Bastion de pe strada Hector nr. 4 și va rămâne deschisă până în data de 28 noiembrie 2017, putând fi vizitată de marți până duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ