2.1 C
Timișoara
marți 18 martie 2025

Experți recunoscuți internațional, la UPT, despre educația deschisă și inteligența artificială în educație, la Workshop Open Education & Science Practices 2025

Universitatea Politehnica Timișoara invită pe toți cei interesați la Workshopul Internațional Open Education & Science Practices 2025.

Participanții pot opta pentru înscriere online sau fizic. În deschiderea evenimentului, Anthony Camilleri, expert de renume în educație și inovare digitală, va susține o prezentare, în premieră la Timișoara.

Cea de-a XII-a ediție a Workshopului Internațional OEW este organizată joi, 13 martie 2025, orele 11:00-16:00, de UPT, prin Departamentul ID/IFR și educație digitală, împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și Ent-r-e-novators, cu sprijinul IEEE Romania, în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2025, susținută de Open Education Global, în amfiteatrul K1, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2 B) și online.

Formular pentru participare fizic: https://form.123formbuilder.com/6809667
Formular pentru înscriere online: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_JJGXZpWdQ92aqbaehkWXRA

Keynote speaker: Anthony Camilleri
Unul dintre momentele de atracție ale workshopului este prezența lui Anthony Camilleri, fondator și partener principal la Knowledge Innovation Centre (KIC), expert de renume în educație și inovare digitală, care va susține o prezentare despre „Modele Deschise pentru Educație Deschisă – Crearea Încrederii într-o Lume Multimodală”. Participarea sa reprezintă o premieră pentru Timișoara.

Agenda evenimentului și detalii:
https://elearning.upt.ro/ro/conference/workshop-open-education-science-practices-2025/
Sub tema „Provocări în practici, unelte și metode ale științei deschise și educației deschise”, prezentările vor pune accent pe modul în care știința deschisă și resursele educaționale deschise sunt aplicate în viața de zi cu zi, în special în contextul universităților, al proiectelor de cercetare, dar și al educației în general. Un accent va fi pus pe răspunsul sistemelor educaționale și de cercetare la provocările tehnologiilor emergente de inteligență artificială, realitate virtuală și blockchain.

Workshopul aduce împreună speakeri internaționali, printre care, confirmați până la această dată: Keynote speaker – Dr. Anthony Camilleri – Knowledge Innovation Centre (KIC) (fizic), Prof. Martin Ebner -TU Graz, Austria (online), Arnold Pears – Uppsala University, Sweden (online), Dr. Diana Andone – UPT (fizic), Conf. dr ing. Vlad Mihăescu – UPT (fizic), ș.l. dr. ing. Andrei Ternauciuc – UPT (fizic), dr. Knut Blind (Universitatea Tehnică din Berlin)(online), Prof. Carmen Holotescu (fizic), Dr. Gabriela Grosseck (fizic), Dr. Cristian Țecu (fizic), pregătind sesiuni interactive și discuții ce se adresează atât cadrelor didactice, cât și studenților, dar și actorilor din domeniul educației și formării, formatorilor IT sau departamentelor de resurse umane.

Agenda detaliată a evenimentului: https://elearning.upt.ro/ro/event/workshop-open-education-science-practices-2025/
Participarea este gratuită, prezentările se vor desfășura în engleză, iar participanții vor primi Open Education Workshop Participant Open Badges (Certificate digitale deschise) online și în plus, Certificate de participare pentru participanții fizic, în sală.

Universitatea Politehnica Timișoara ( www.upt.ro ), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată şi educaţie, UPT este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice şi cea a unor academicieni prestigioşi, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi.

Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E³UDRES² reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | Panoul publicitar de pe Calea Șagului, luat de vânt, pentru a doua oară

Sunt aceste panouri un eșec ingineresc sau oare Dumnezeu chiar nu-l place pe Nicușor Dan? După cum v-am obișnuit în acest an electoral,...

Semnal de alarmă despre situația în care a ajuns Municipiul Lugoj. ,,Orașul are nevoie de o schimbare profundă, pentru a se dezvolta”, susține noul...

Călin Dobra, primarul municipiului Lugoj, a subliniat într-un interviu pentru Tion faptul că orașul se confruntă cu o serie de provocări semnificative, iar pentru...

Citește și :