Experiență unică în Banatul României! Sute de oameni au trăit momentul, într-o carieră de piatră din inima naturii

230

Ecourile pietrelor s-au îmbinat cu muzica, în cariera de piatră de la Bocşa, unde peste 700 de spectatori au sfidat ploaia şi furtuna, bucurându-se de un minunat spectacol de muzică de operă şi operetă, spectacol iniţiat în urmă cu un an de zile.

Cu toate că au fost avertizaţi despre capriciile vremii, organizatorii şi-au asumat riscul unei asemenea organizări, neţinând cont de atenționarea meteorologilor, iar astfel, cei prezenţi au avut parte de un spectacol minunat, printre invitaţi aflându-se şi compozitorul Sabin Pautza.

Locul ales, în mijlocul naturii, a fost unul minunat, evenimentul oferind celor prezenţi o muzică de o acustică deosebită, cu multe vibraţii.

Cariera de piatră de la Bocşa, unde s-a ţinut spectacolul, este declarată staţiune cu propietăţi curative, certificată încă din 1931, iar publicul meloman prezent din Bocşa, Reşiţa şi Timişoara s-a putut bucura de o adevărată meloterapie. Chiar şi Napoleon Bonaparte spunea că, dintre toate artele, muzica are influenţa cea mai directă şi puternică asupra psihicului, fiind parte integrantă a existentei umane.

Art Kammer Orchester, dirijată de maestrul Peter Oschanitzky, cu a sa “instituţie culturală” după cum spunea Sabin Pautza, a susţinut un program complex de valsuri vieneze, arii din operă şi operetă ale unor compozitori celebri precum Strauss, Franz Lehar, Joseph Lanner. Şi-au dat concursul soliştii Operei Naţionale Române : Gabriela Varvari, Dan Patacă, Cristian Rudic. Spectacolul a fost organizat de Casa de Cultură a oraşului Bocşa, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Bocşa.

LĂSAȚI UN MESAJ