Experiența traumatizantă a trei copii cu COVID, duși cu microbuzul la spital alături de alți pacienți: luați la 16.00, ajunși noaptea

130

Mai mulți pacienți, printre care și trei copii, au fost transportați de DSP, cu două microbuze SMURD, la Institutul Marius Nasta din Capitală, pentru a fi testați.

Situația a fost semnalată la Digi24 de un telespectator și confirmată ulterior de managerul Institutului Marius Nasta Beatrice Mahler.

Potrivit sesizării primite la Digi24, în cursul nopții de joi spre vineri, la Marius Nasta au ajuns două microbuze, cu câte 15 persoane confirmate cu coronavirus, pentru a fi evaluate. În microbuze erau și trei copii, cel mai mare cu vârsta de 12 ani. Erau fără părinți, speriați și plecați de acasă de la ora 16.00.

Plângeau de foame și de sete și nu înțelegeau de ce sunt plimbați cu microbuzul, alături de persoane străine. Asistentele le-au dat apă și au strâns apă, mere și biscuiți să le dea să mănânce, potrivit sesizării.

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a confirmat această situație și a spus că nu este prima dată când se întâmplă asta. În ultima perioadă, de când a crescut numărul infectărilor, persoanele asimptomatice sunt duse la spitale cu microbuze SMURD, pentru a fi duse în număr mai mare la spital.

Persoanele din microbuz au ajuns la institut pentru radiografie pulmonară, apoi au fost duse acasă cu ambulanța.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ